sâmbătă, 3 octombrie 2015

American Ultra, Agent descoperit
American Ultra, Agent descoperit, USA 2015, regia Nima Nourizadeh, cu Jesse Eisenberg, Kristen Stewart,

O productie independenta, un film neasteptat de bun.

Povestea este o satira atroce a societatii americane. In care cetateanul american poate fi agent secret sau inamicul public numarul 1 (preferabil in acelasi timp), numai ca sa aiba "serviciile" cum sa-si justifice salariul.

Asa ca eroul din film, Mike, adica Jesse Eisenberg, looserul perfect dintr-un orasel american, se trezeste implicat intr-o poveste violenta cu agenti secreti si killeri de profesie. Impreuna cu prietena sa Phoebe, adica Kristen Stewart.

Regia asigura un amestec de stiluri, de la romance, la actiune sangeroasa desprinsa parca dintr-un film de Tarantino, trecand prin scene suprarealiste cu un umor nebun, totul numai potrivit pentru povestea asta in care nimeni nu pare sa-si aminteasca care e mobilul evenimentelor. Totul terminat glorios in decorul familiar al unui supermarket, pentru ca, nu-i asa, acolo se consuma existenta si drama americanului, ca sa nu extindem la tot individul globalizat.

De remarcat Jesse Eisenberg, dar mai ales Kristen Stewart, cunoscuta din Twilight, despre care pina acum nu stiam ca poate chiar sa joace. Aici ii iese nemaipomenit de bine un rol fundamental, caci Phoebe da, prin personificarea iubirii, un sens acestei povesti aiuritoare.

Niciun comentariu: