sâmbătă, 31 octombrie 2015

Bajrangi Bhaijaan, Puterea credintei


Bajrangi Bhaijaan, Puterea credintei, India 2015, regia Kabir Khan,  cu Salman Khan, Kareena Kapoor, Harshaali Malhotra,

Da, e un film indian (capodopera 2015 de la Bollywood, se pare). Da, are un scenariu cam naiv, o poveste cu fetita din Pakistan pierduta in India si cum este ea salvata de eroul principal, bun la inima si adorator habotnic a lui Hanuman. Da, actorii au un evantai de expresie emotionala destul de restrans, existand doar extremele rasului si plansului, si cam nimic intre acestea. Da, se canta si se danseaza in film.
Totusi, se danseaza ceva mai putin decat in alte vremuri, si se observa o anumita preocupare a scenaristilor de a da o motivatie dramatica momentelor de muzica si dans. Actiunea e vie si colorata, si impanata cu umor. Partea a doua, aventurile in Pakistan ale eroului nostru indian (sa va reamintesc ca cele doua tari sunt practic permanent pe picior de razboi in lumea reala?) e chiar un bun road  movie. Iar fetita este jucata atat de adorabil incat ierti naivitatile scenariului.
In definitiv am vazut filme de la Hollywood mult mai proaste decat acest film indian.

3 comentarii:

ici-colo spunea...

hei, nu pot sa creeeeeed :)

daca inteleg bine ai dat verde la vizionare unui film indian!!!

te schimbi, maestre :)

Dan spunea...

Cel mai bun film indian după Lantul amintirilor

Dan spunea...

Cel mai bun fulm indian