sâmbătă, 30 ianuarie 2016

The Revenant


The Revenant, USA 2015, regia  Alejandro González Iñárritu, cu Leonardo DiCaprio,

Băiatul frumos din Tatanic, dacă nu a reuşit să se salveze de la naufragiu, are şansa să încerce acum, cu ceva mai multe riduri pe frunte şi barbă, să se salveze din încercările vestului cât se poate de sălbatic.
The Revenant e un film bun, dar eu nu cred că am înţeles de ce este atât de ridicat în slăvi. Desigur DiCaprio dovedeşte din nou că este un actor mare, şi fie şi pentru că lumea bună de la Hollywood nu vrea să se facă de ruşine că l-a "ratat" să-i dea un un "Oscar", dacă nu pentrru rol în sine, probabil va primi un statuetă.
În rest  e vorba de încă un film din genul omul contra naturii (şi a răutăţii altor oameni), bine construit narativ, bine filmat, dar nu ştiu câţi vor vrea să cumpere DVD-ul ca să-l pună în colecţia de filme.

4 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

Subiectul e unul oarecare, Vestul (foarte) sălbatic. Șirul poveștii naște, uneori, zâmbete. Imaginile sunt, însă, inegalabile. Nu-mi place sângele, nu-mi place violența dar acuratețea descrierilor e copleșitoare.
Nu l-aș numi "cel mai bun film", nici pe departe, dar Leonardo nu are rivali printre ceilalți competitori și nu e vina lui!
Oricum, aș da cel mai mare și mai important Oscar din toate timpurile pentru rolul secundar! Jos pălăria!

felix tudoriu spunea...

Ei, da, personajele negative sunt sarea si piperul filmelor!

Vasile Dumitru spunea...

Nu întotdeuna.
Doar ce am văzut Creed...
Filmul mi-a plăcut pentru că e Rocky - the next generation, iar primul film a umplut de adrenalină o întreagă generație. Oricum, mă înclin în fața lui Stalone, există Oscar pentru vârsta a treia? Și nu e "răul" în rol secundar...

felix tudoriu spunea...

Stalone e Stalone, deși Creed pe ansamblu nu m-a convins.