sâmbătă, 27 februarie 2016

Deadpool


Deadpool, USA 2016, regia Tim Miller, cu Ryan Reynolds,Deadpool e genul acela de filme cu supereroi care se vrea altfel, rebel, antisistem, care face bascalie de filmele cu supereroi. Deadpool e un supererou din seria X-Men, dar se ţine deoparte de gaşcă, e băiat rău, se ocupă şi cu drogurile.

E drept, filmul are momentele lui, în care realizatorii îşi demonstrează creativitatea. Acţiunea se întrerupe pentru comentarii ironic în adresări direct către spectator sau prin diverse trucuri vizuale care subliniază cu umor locurile comune şi uneori stupiditatea filmului cu supereroi.

Problema este că Deadpool este de la un capăt la altul, ca acţiune şi realizare, exceptând aceste momente, un film cât se poate de clasic cu supereroi. Toate trucurile acestea antisistem apar în acest context ca un fel de revoltă adolescentină, în care adolescenţii se revoltă împotriva „oamenilor mari” făcând exact ceea ce fac oamenii mari. Astfel că toată căzneala artistică a realizatorilor arată în film precum coşurile pe faţa unui adolescent.

Niciun comentariu: