duminică, 6 martie 2016

Cannelles

E un dulce mai putin obisbuit la noi, dar va ofera placerea unei consistente speciale, usor gumate. Merita incercat.

Ingrediente

500 ml lapte
50 g unt topittopit
2 galbenusuri de ou
un ou intreg
250 g zahar
125 g faina
esenta de vanilie
50 ml rom
coaja rasa de la o lamaie.

E recomandat sa aveti o forma speciala pentru cannelles pentru a obtine forma canelata, specifica. In lipsa merge si cu forme de briosa mici.

Cantitatile sunt pentru 24 prajituri de marime medie.

Amestecati ingredientele. Incepeti cu ce lichide, apoi ouale, la sfarsit faina si coaja de lamaie.

Este bine sa pregatiti amestecul cu o seara inainte pentru ca sa se infuzeze bine peste noapte. Oricum, lasati macar o ora la rece sa se infuzeze amestecul.

 Se pune in forme cat sa umple 3/4 din acestea. Se pun la cuptorul preîncălzit la 220 grade (la maxim).
 Se lasa 45-60 minute. Oricum trebuie lasat pana cand se fac maroniu inchis. Nu va speriati de aspectul ars de la exterior. Pentru a fi coapte si in interior trebuie sa le lasati suficient in cuptor, cat se fac bine la exterior.

Niciun comentariu: