luni, 5 iunie 2017

Seeds Cake


Citind Hobbitul am remarcat ca toata lumea pofteste prin carte Seeds Cake. Ia sa incerc si eu! E o reteta clasica a bucatariei din Anglia, considerata un pic vetusta astazi. In esenta e un chec cu seminte de chimion.


Aveti nevoie pentru o tava rotunda de 20 de cm de:

250 g unt
250 faina
200 g zahar
4 oua
200 ml lapte sau un brandy. Puteti sa le si amestecati.
2-3 linguri de chimion (eu am amestecat si cu fenicul ruda cu chimionul dar cu o aroma mai bogata)
1 lingurita de nucsoara rasa
coaja de citirice rasa dupa gust.


Reteta e una clasica de chec. Se bate untul cu zaharul. Se adauga ouale batute, aromele, apoi faina si semintele.

Pasta se da la cuptor la 160 de grade pentu o ora - o ora si jumatate.

Eu am pus pe o tava ceva mai intinsa decat e recomandat pentru aceste cantitati si a iesit o prajitura usor aplatizata si poate ceva prea coapata.



2 comentarii:

Coculeana Savin spunea...

Cred că albușurile trebuiesc bătute foarte bine ca pentru bezea!

Felix Tudoriu spunea...

Nu. E o prajitura simpla de facut, se amesteca tot la gramada fara pretentii, si are o consistenta mai compacta, nu pufoasa ca la, de exemplu, o prajitura cu visine de a noastra.