duminică, 25 noiembrie 2018

Prajitura cu mere


Ce aveti nevoie:

- o foaie de aluat foietaj,
- 6 mere aurii,
- 4 ouă,
- 300 ml lapte,
- 80 g faina
-50 g unt topit
- 60 g zahar
- esenta de vanilie
- scortisoara de presarat,
- zahar de presarat,
- unt sau margarina de uns tava.

Cantitatile sunt potrivite pentri o tva de 30x20 cm.


Se unge tava, se aseza foaia de aluat.
Merele se curata de coaja se taie in jumatati, securata de samburi, apoi jumatatile se feliaza, pastrand insa forma semiseferica a fiecarei jumatati.
Jumatatile se aseaza in tava (intra 4x3).
Se parat se amesteca ouăle, laptele , faina, zaharul, esenta de vanilie, si untul topit. Amestecul se toarnă în tavă printre jumătățile de mere.
Merele se presară cu scorțisoară și se presară pe toată suprafața prăjiturii zahăr.
Se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 50 de minute.

Niciun comentariu: