duminică, 2 decembrie 2018

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, USA 2018, regia David Yates, cu Eddie Redmine, Ketherine Waterstone Jonny Depp, Jude Law


Ultima ispravă a doamnei J. K. ROWLING e oarecum neconvingătoare. Sau poate e vina regizorului și producătorilor. Oricum, ultimul film ieșit din sera Animalelor fantastice suferă la capitolul consistentei narative. Și e păcat pentru ca ceea ce în mod sigur atrăgea atenția în scriitura lui K. K. ROWLING, alături de imaginație, era consistență. Nimic nu era la voia întâmplării, nimic gratuit toate firele dramatice conduse excelent, totul plin de sens. În acest ultim film lucrurile par a fi realizate după rețeta ieftina a Hollywood-ului, cu fire ale poveștii inconsistente,doar de dragul de a fi pus ceva simpatic în film, dramatism pueril, calchiat după filme cu supereroi și ceva din romanele de familie englezești din sec. al XIX-Lea.
Imaginația e la locul ei, dar din păcate inconsistența generala a poveștii face ca momentele bune create de imaginația scriitoarei sa pară niște insule pierdute pe marea plictiselii.
Pe de altă parte vedetele Jonny Depp și Jude Law nu aduc cine știe ce în plus ca prezența. 
Poate ca la următorul le va ieși mai bine. 

Niciun comentariu: