vineri, 28 decembrie 2018

Mary Poppins Returns

Mary Poppins Returns, USA 2018, regia Rob Marshall, cu Emily Blunt

Realizatorii filmului au preferat să abordeze în stilul cuminte această revenire a îndrăgitei Mary Poppins. Practic au calchiat toate scenele din filmul din 1964, muzica nu reprezintă decât variații pe temele din primul si de neuitatul Mary Poppins. De aceea, în mintea oricărui spectator, apare nedumerirea, de ce acest nou Mary Poppins, căci dacă doresc să revăd personajul pot să văd originalul, incontestabil foarte reușit, un clasic.
Și pe acest fundal începi să vezi defectele. Scenariul e lipsit de logică. Mary Poppins se comportă de-a dreptul barbar cu niste bieți lampagii care își riscă viața să se urce pe Big Ben, când toată tărășenia e rezolvată magic de Mary Poppins care deschide umbrela ... și gata. Sau filmul ne recomdată să punem banii la bancă, nu să hrănim porumbeii (ca în filmul original). Parcă îmi amintesc de sloganul CEC ante 1989, „Azi la CEC un leu depui, mâine el va scoate pui”.
Rolul lui Mary Poppins e destul de subțire în fapt, e pe acolo doar pentru că filmul se numește Mary Poppins. Nu o să comentez dacă Emily Blunt e bună în rol sau nu față de Julie Andrews, pentru că practic nu prea are ce să joace.
Desigur, filmul e colorat, art directorul și-a făcut bine treaba, are câteva momente bine realizate, însă pe ansamblu este sub așteptări.

Niciun comentariu: