luni, 14 ianuarie 2019

Cornulețe cu nuca


  • 100 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • 80 g unt moale
  • 1 galbenus mediu
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • zahar pudra
Amestecați untul cu zaharul și sarea. Apoi adăugați oul, faina și esenta de vanilie. La final amestecați și nuca macinata.
Dați aluatul obținut la frigider pentru o ora. 
Împărțiți în patru și prin rulare obțineți un cilindru cam de grosimea degetului mic. Tăiați în bucăți de 4-5 cm, și faceți forma de semilună specifica cornulețe lor. Puneți-le pe tava (ar trebuie sa fie vreo 30) pregătită cu hârtie de copt. Se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru 10 minute.
După ce se răcesc presărați abundent cu zahar pudra. 

Niciun comentariu: