Sorbet de țelină
Sună neobișnuit, țelina o știm mai mult ca ingredient în ciorbă, dar iese un desert minunat.
Avem nevoie de:
O cana de zahar,
O cană de apă,
Jumătate de kilogram de tulpină de țelină,
Un praf de sare,
Zeama de la o lămâie.
Puneți la foc apa cu zahărul până începe sa fiarbă. Lăsați siropul să se răcească.
Tăiați tulpinile de țelină mărunt.
Puneți tot, sirop, țelina tăiată, sucul de lămâie, sarea în robot și amestecați bine, sa iasă o pasta fină.
Scurgeți sucul din acest amestec prin strecurătoare.
Dacă aveți o mașină de înghețată e excelent utilizați-o conform instrucțiunilor sale, veți obține un Sorbet fin. Dacă nu, dați la congelator, dar nu uitați să amestecați din când în când pentru a nu face ace de gheață în mod excesiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu