Cum e cam mohorât afara, ce ne poate îndulci existenta? Niște ciocolata de casa!
Pentru o tava de 20x10 cm aveti nevoie de:
80g cacao
250 g lapte praf
200 g zahar
8 plicuri de zahar vanilat
250 g unt
200 ml apa
Un praf de sare
Nuci, alune, stafide, după pofta și inspiratie.
Se pun la fiert apa cu zaharul, inclusiv cel vanilat plus un praf de sare.
Se fierbe pina se obține un sirop care tinde sa se închege (verificați cu paharul de apa, dacă picătură de sirop tinde sa facă niște fire atunci când este turnata în apa, adică nu se dizolva, înseamnă că siropul e gata).
Luați de pe foc și puneți imediat untul, fiind cald untul se va topi și se obține o crema.
Separat amestecați laptele praf cu cacao.
Turnați amestecul de lapte praf plus cacao peste crema obținută. Amestecați energic și repede pentru a incorpora, amestecul având tendința de se întări repede.
La final puneți nuci stafide sau altele similare după pofta inimii.
Se toarnă în tava protejata cu o folie, se nivelează, așteptați sa se răcească, dar nu dați la frigider.
Pentru o tava de 20x10 cm aveti nevoie de:
80g cacao
250 g lapte praf
200 g zahar
8 plicuri de zahar vanilat
250 g unt
200 ml apa
Un praf de sare
Nuci, alune, stafide, după pofta și inspiratie.
Se pun la fiert apa cu zaharul, inclusiv cel vanilat plus un praf de sare.
Se fierbe pina se obține un sirop care tinde sa se închege (verificați cu paharul de apa, dacă picătură de sirop tinde sa facă niște fire atunci când este turnata în apa, adică nu se dizolva, înseamnă că siropul e gata).
Luați de pe foc și puneți imediat untul, fiind cald untul se va topi și se obține o crema.
Separat amestecați laptele praf cu cacao.
Turnați amestecul de lapte praf plus cacao peste crema obținută. Amestecați energic și repede pentru a incorpora, amestecul având tendința de se întări repede.
La final puneți nuci stafide sau altele similare după pofta inimii.
Se toarnă în tava protejata cu o folie, se nivelează, așteptați sa se răcească, dar nu dați la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu