duminică, 17 noiembrie 2019

Terminator: Dark Fate

Terminator:Dark Fate, USA 2019, regia Tom Miller, cu Arnold Schawartzenegger, Linda Hamilton, Natalia Reyes,Mackenzie Davis, Gabriel Luna

Ultimul Terminator nu-i rău, deși a cam dezamăgit la încasări în America. E un film făcut in principal pentru nostalgici, care îl vor pe Schwartzie "back". In pachet cu Linda Hamilton care dovedește că are charisma suficientă pentru un rol de luptătoare, deși anii au trecut și s-au adunat pentru actrița.
Nici pachetul de noutăți, Mckenzie Davis/Grace, ciborgul salvator, sau noul terminator personificat de Gabriel Luna nu dau rău pe ecran.
Filmul se vrea un fel de varianta sau remake la Judgement Day, dar cu o eroina în rol de salvator al planetei (sunt la modă eroinele, deh, nici Star Wars nu a scăpat de asta), eroina care vine din Mexic, probabil un mesaj care să-i facă în ciuda domnului Trump.
Una peste alta filmul e alert, acțiunea e spectaculoasă, și i se pot ierta unele lungimi cam nejustificate.
Insa nimic nu justifica noul film, nici vreo noutate narativă, nici vreo realizarea deosebita la capitolul spectacolului cinematografic. Probabil ca s-a sperat o resuscitare a seriei, în stil STAR Wars... 

Niciun comentariu: