duminică, 10 mai 2020

Tsu - călătoriile lui Musashi

După ce I se vindeca rana din picior, Musashi se îndreaptă spre Kyoto (unde trebuia sa se înfrunte cu Yoshioka Seijuro). Drumul era mai lesne pe apa, și călătorește cu o corabie de la Ominato (astăzi e zona portuara a orașului Ise) pana la Tsu.
Tsu era în acea vreme pe la 1600 unul dintre punctele importante din călătoria pelerinilor de la Kyoto pentru templul din Ise.
Astazi Tsu este capitalala prefecturii Mie, încă se afla și Ise. Un oraș relativ important, a fost greu bombardat în timpul celui de al doilea război mondial și nu păstrează mai nimin vechi. În oraș se afla un mic castel, de fapt un yagura (turn) și acela fiind în fapt o reconstrucție.
Musashi este puțin interesat de oraș deoarece se întâlnește cu Shishi Baiken, în celebru luptător cu ghioaga. Întâlnirea nu este prea fericita, căci se dovedește ca Baiken avea o răzbunare de familie de plătit lui Musashi. Deși Musashi se dovedește mai priceput decât Baiken, victoria sa este una în primul rand morala: Musashi se abține în a și omora dușmanul, pentru ca era un act de violenta nenecesar, care nu ar fi făcut decât sa continue lanțul razbunarilor. 

Niciun comentariu: