duminică, 25 iulie 2021

Jurnal, Ion Ratiu

 


Tratat ca o apariție exotica, cu morga sa britanica, în mocirla politicii dâmbovițene,  de după 1989, Ion Rațiu este un personaj al istoriei noastre care merita multă atenție.

Acest Jurnal conține însemnările de pe o lunga perioada de timp ale lui Ion Rațiu ca român exilat, care a dorit sa se implice în face o soarta mai buna pentru romani și România, atunci când comunismul și vicisitudinile istoriei făcusera din România un tărâm parca blestemat.

Jurnalul este în primul rand o înregistrare a activității politice a unui roman trăind în Marea Britanie, un roman care reușește în viata, un roman care dorește sa acționeze imediat organizat și pragmatic asa cum sta bine unui self made man.

Din păcate peisajul uman din jurul sau este departe de standardele sale. Diaspora românească se dovedește o lume a intrigilor mărunte, și încă și mai tragic infiltrata grosier cu agenți ai securității.

Și aceștia, oameni mici, scriu multe rapoarte false, ingrosand lucrurile, numai ca stăpânii lor de la București să-i considere agenți de valoare.

Este absolut demna de stima stăruință lui Ion Rațiu în lupta sa politica pentru o Românie mai buna, în ciuda acestui anturaj descurajant. 

Niciun comentariu: