duminică, 21 noiembrie 2021

Hemingway and ItalyHemingway and Italy. Twenty-First Century Perspectives este o colecție de articole îngrijită de MARK CIRINO si MARK P. OTT care tratează subiectul operei lui Hemingway din perspectiva influentei pe care a avut-o Italia asupra experientei de viata a scriitorului și, evident asupra operei. 
Colecția include chiar și amintirile foarte personale ale barmanului care ii prepara cocktail-urile lui Hemingway la celebrul Harry's Bar dinVenetia sau câteva lămuriri legate de relația dintre Hemingway și iubirea sa tomnatica fata de foarte tânără Adriana Ivancich, lămurit aduse chiar de către fratele acesteia. Relație foarte importanta pentru ca aceasta relație a servit ca inspirație pentru romanul Dincolo de râu și între copaci, care marchează reîntoarcerea lui Hemingway la scris după 10 ani de pauza. De altfel, chiar și Bătrânul și marea poarta urmele stării de exaltare sentimentala a acelor ani în viata lui Hemingway, deși, de aceasta datan sublimata într-o metafora a vieții mult mai profunda. 
Desigur nu lipsesc studiile asupra Adio, arme care este expresia experientei personale și directe a lui Hemingway ca voluntar pe frontul italian în Primul Război Mondial. 
Dar mai ales este vorba de Italia... 


Niciun comentariu: