luni, 17 octombrie 2022

Amsterdam

 

Amsterdam, USA 2022, regia David O. Russell, cu Christian Bale, Margot Robbie, Taylor Swift, John David Washington, Chris Rock, Zoe Saldana, Robert De Niro, Mike Myers, Timothy Olyphant, Rami Malek

Numai când citești lista de nume din distribuție îți vine să dai fuga în sala de cinematograf. Nici David O. Russell la regie nu e un oarecine, are pe Silver Lininings Playbook la activ. 

Eu o sa va mai temperez entuziasmul. 

Da, Christian Bale este foarte bun în rol de medic zăpăcit,  erou și mutilat de război, prins într-un complot menit să răstoarne ordinea constituțională în USA anii 1930, de notat, filmul e inspirat de evenimente reale.

Da, partea de art director si design e impecabil făcută, America interbelică, art deco, costume, idei dadaiste, moderniste, futuriste transpuse în tot felul de detalii.

Nu, la capitolul poveste. Filmul e un amestec de „nebunie” interbelică cu schema clasică a filmului cu comploturi care amenință lumea și dejucate de niște eroi bine intenționați. Ceea ce  duce în fapt la senzația că nu e nicio dramă, nicio miză în joc.

Niciun comentariu: